Dr. Virgil Musta explică paralizia facială temporară, după vaccin. De ce apare şi în cât timp trece

de Georgiana Adam    |    05 Feb 2021   •   15:35
Dr. Virgil Musta explică paralizia facială temporară, după vaccin. De ce apare şi în cât timp trece Agerpres

Medicul Virgil Musta explică paralizia facială temporară, după ce două cadre medicale din România spun că s-au confruntat cu ea după vaccin, și explică faptul că ea poate să apară la 1-2 săptămâni după administrarea serului.

O doctoriţă de 32 de ani din România a suferit o paralizie facială temporară, după rapel. Astfel de reacţii adverse apar la unul din 10.000 de pacienţi vaccinaţi, după cum scrie şi în prospectul vaccinului de la Pfizer.

Mai mult, doctorul Virgil Musta spune că acest efect advers e valabil la mai multe vaccinuri, iar cei care se confruntă cu asta nu trebuie să intre în panică. 

Medicul Musta, aflat în prima linie în lupta cu COVID, explică, pas cu pas, ce trebuie să facă persoanele, dar şi cum se manifestă acest efect.

Dr. Musta: Nu intraţi în panică, nu necesită spitalizare

"Este o amorţeală a unei părţi a feţei, cu o cădere a buzei inferioare, la nivelul respectiv. În popular, se strâmbă gura. 

Şi este important ca o astfel de reacţie să fie declarată, după care un consult neurologic îi va recomanda terapia pentru revenirea la normal", explică Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara.

O astfel de reacţie nu necesită spitalizare, dar recuperarea totală durează 4-6 săptămâni. 

Până acum, în toată lumea, au fost raportate patru cazuri de paralizie facială temporară. 

Predispuşi sunt cei care au mai avut astfel de probleme pentru că, spune Musta, anumite virusuri pot provoca asta.

"Dacă ai avut în antecedente şi nu mai ai semne de pareză, poţi să faci vaccinul. 

Dacă ai făcut-o recent şi încă mai ai semne de pareză, este recomandabil să nu faci vaccinul, iar dacă ai făcut după prima doză de vaccin, se întrerupe vaccinarea şi se recomdană re-vaccinarea, apoi, cu un alt vaccin", adaugă medicul.

Încă un medic din România, cu paralizie temporară după vaccinul contra COVID

Încă un medic din România, după cadrul medical de la Vâlcea, spune că a suferit o paralizie temporară după ce s-a vaccinat anti Sars CoV-2. 

Este vorba despre un cadru medical din Cluj, care spune că a început să se simtă rău după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin. 

Este al doilea caz, după cel al asistentei medicale de la Vâlcea, care a avut simptome similare. 

O doctoriţă din Vâlcea a paralizat după rapel! Ultimele informaţii despre starea medicului

Caz bizar înregistrat de un medic din ţară, după cea de-a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului. Este vorba despre un medic ORL din Vâlcea care, după rapelul la vaccinul COVID, ar fi avut reacţii îngrijorătoare, potrivit arenavalceana.ro.

Mai exact, surse din Spitalul Judeţean de Urgenţă susţin că medicul ORL ar fi suferit o paralizie facială temporară după rapel şi ar fi rămas inconştientă.

Femeia şi-a revenit însă repede şi ar fi mers la o unitate sanitară dintr-un centru privat, pentru investigaţii suplimentare. Doctoriţa este tânără, şi-a revenit repede şi nu suferă de alte boli.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close