Antena 3 CNN Actualitate Drapelul multicolor din Alba Iulia a fost dat jos. Primarul a anunţat că va fi ars

Drapelul multicolor din Alba Iulia a fost dat jos. Primarul a anunţat că va fi ars

Drapelul multicolor din Alba Iulia a fost dat jos. Primarul a anunţat că va fi ars
23 Noi 2010   •   21:54

Primarul din Alba Iulia a dat jos marţi afişul cu drapelul multicolor, de pe clopotniţa Catedralei Reîntregirii Neamului. Înainte şi-a vărsat nervii pe jurnaliştii care nu i-au apreciat gestul artistic. Şi ca să fie şi mai convingător a anunţat că drapelul în şase culori va fi ars.

Foc şi pară pe jurnalişti, primarul din Alba Iulia a dat şi explicaţia tricolorului în şase culori care l-a făcut celebru: un simplu drapel comercial, prin care a vrut promovarea Albei Iulia cu ajutorul a şase culori - violet, albastru, galben, portocaliu, vişiniu şi roşu.


“Nu a fost nicio trăsnaie. E vorba de un mesh, aşa cum v-am explicat, care are jos culorile steagului României. Nimeni n-a încercat să facă un alt steag!”, a declarat Mircea Hava, primarul oraşului Alba Iulia.

Asta ar însemna o încălcare a însemnelor naţionale, prevăzute în articolul 12 din Constituiţie. Dar cum nimeni nu i-a înţeles viziunea, edilul a decis să dea jos drapelul-afiş de pe catedrala reîntregirii neamului. “Îl tai bucăţi şi-l dăm jos, facem foc cu el!”, a spus primarul.

×
Subiecte în articol: steag drapel Alba Iulia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close