Antena 3 CNN Actualitate Drapelul secuiesc, dat jos de pe sediul primăriei din Covasna. Primarul a mutat steagul în biroul său

Drapelul secuiesc, dat jos de pe sediul primăriei din Covasna. Primarul a mutat steagul în biroul său

Drapelul secuiesc, dat jos de pe sediul primăriei din Covasna. Primarul a mutat steagul în biroul său
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Apr 2013   •   13:20
Steagul secuiesc a fost îndepărtat şi de pe sediul Primăriei oraşului Covasna, după ce Prefectura a emis o somaţie în acest sens. Primarul Thiesz Janos a declarat că drapelul a fost mutat în biroul său, informează Mediafax.

"După ce am primit somaţia Prefecturii, steagul secuiesc a fost îndepărtat de pe clădirea Primăriei. În prezent steagul se află în biroul meu", a spus Thiesz.

Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, a declarat, în 4 martie, într-o conferinţă de presă, că, la cererea sa, Corpul de Control al Prefecturii a făcut o verificare în judeţ pentru a vedea unde se încalcă legea privind arborarea drapelelor pe instituţiile publice. La acea dată s-a constatat că steagul secuiesc este arborat pe sediul primăriilor Târgu Secuiesc, Baraolt, Cernat, Lemnia, Ojdula, Ghelinţa, Vârghiş, Arcuş şi Chichiş.

Marinescu a precizat că pe sediile primăriilor pot fi arborate sau expuse doar însemnele sau simbolurile prevăzute de lege.




 

×
Subiecte în articol: drapel steag Covasna
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close