Antena 3 CNN Actualitate Educație A treia zi de grevă generală. Profesorii ameninţă că nu vor încheia mediile elevilor

A treia zi de grevă generală. Profesorii ameninţă că nu vor încheia mediile elevilor

Continuă şi astăzi greva generală din învăţământ, iar mâine, în Bucureşti, este aşteptat un miting de amploare al angajaţilor din Educaţie. Sindicaliştii ameninţă că nu vor încheia mediile elevilor, dacă Guvernul nu găseşte soluţii la revendicările lor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2023   •   07:41

Evaluarea Naţională pentru clasa a VI-a, care era programată astăzi a fost amânată pentru săptămâna viitoare, pe 30 şi 31 mai, asta dacă se vor relua cursurile până atunci.

În plus, premierul Nicolae Ciucă şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-au întâlnit cu reprezentanţi ai părinţilor şi elevilor cărora prim-ministrul le-ar fi spus că nu pot rezolva deodată probleme acumulate în 30 de ani.

Citeşte şi: Greva generală a profesorilor face primele victime | Se profilează înghețarea anului școlar | Cât câștigă profesorii în Italia, Spania și Germania

"Problemele pe termen scurt nu au primit răspunsul cuvenit, că nu sunt bani. În acest ritm, nu văd sfârşitul grevei. Sunt om cu experienţă şi cred că vom avea săptămâni de grevă", a declarat Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei "Alma mater".

Săptămâni de grevă - este avertismentul lansat de sindicate după ce de-a doua rundă de negocieri eşuată de la Palatul Victoria. Joi va fi organizat şi un miting în Bucureşti.

Angajaţii din Învăţământ cer creşteri salariale care să acopere inflaţia.

Examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat ar putea fi amânate

Sindicaliştii sunt dispuşi să renunţe la grevă, doar dacă toţi profesorii vor încasa 4.000 de lei în două tranşe sau dacă Guvernul le majorează lefurile cu 16%.

Din cauza grevei generale, Evaluarea Naţională pentru clasa a VI-a a fost mutată de Ministerul Educaţiei peste o săptămână. Examenul era programat pentru astăzi şi mâine, însă va avea loc pe 30 şi 31 mai.

Ultima grevă generală în Învăţământ a avut loc în 2005 şi a durat trei săptămâni.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close