Antena 3 CNN Actualitate Educație Când începe şcoala după Paşte

Când începe şcoala după Paşte

Când începe şcoala după Paşte reprezintă a doua cea mai populară căutare a românilor pe Google, în ultima săptămână, potrivit unui comunicat de presă.

Când începe şcoala după Paşte
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    29 Apr 2021   •   13:42

Când începe şcoala după Paşte este una dintre întrebările pe care românii le-au pus pe Google pentru a afla când se termină vacanţa de primăvară a elevilor, mai ales că noile restricţii au dus la numeroase modificări în structura anului şcolar.

"Anul acesta, având o vacanţă şcolară foarte lungă în luna aprilie, căutările legate de Paşte au vizat când va începe şcoala", se arată în comunicatul Google.

Astfel, începerea şcolii după Paşte şi structura anului şcolar figurează într-un top al căutărilor dominat de referinţe religioase.

Potrivit Google, "interesul pentru Paşte se manifestă cu o lună înainte, când se caută pe Google felicitări şi urări de Paşte, prăjituri şi cum va fi vremea de Paşte. Pe măsură ce ne apropiem de Paşte, căutările devin tot mai aplicate".

Când începe şcoala după Paşte, răspunsul Ministerului Educaţiei

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei din 25 martie, vacanţa de primăvară se încheie pe 9 mai 2021.

"1. Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate și cunoscute: 22 - 25 iunie (Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a) și 28 iunie - 1 iulie (probele scrise ale examenului de bacalaureat. Probele de competențe din cadrul examenului de bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educației.

2. Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va încheia în data de 4 mai.

3. Pentru clasele terminale structura anului școlar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanța/vacanțele de primăvară rămânând la datele planificate și cunoscute (2 aprilie - 11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice și 30 aprilie - 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe). În intervalul 12 aprilie - 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice.

4. Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția claselor terminale. Grupele din învățământul preșcolar, clasa pregătitoare, clasele I - a VII-a și clasele a IX-a, a X-a și a XI-a vor finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie", se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: Paste Google
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close