Antena 3 CNN Actualitate Educație Cum să îți construiești drumul spre cariera care ți se potrivește. Experimentează, explorează "My way'' - primii paşi spre succes

Cum să îți construiești drumul spre cariera care ți se potrivește. Experimentează, explorează "My way'' - primii paşi spre succes

Un teanc de diplome nu îți garntează succesul, dar sunt alte metode care te ajută să ai succes în carieră. "My way" este un nou program pentru tineri care îi jută pe elevii de liceu să își găsească vocația și își aleagă mai ușor drumul spre o carieră care să li se potrivească în concordanță cu aptitudinile lor.

Cum să îți construiești drumul spre cariera care ți se potrivește. Experimentează, explorează "My way'' - primii paşi spre succes
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2021   •   15:50

Fundația pentru Educație și Vocație își propune ca prin proiectele sale, să ghideze tinerii în descoperirea vocației.

Se știe că școala românească are carențe la acest capitol, așa că programul este gândit ca o alternativă pentru cei care vor să își testeze potențialul într-un anumit domeniu, pentru a vedea ce li se potrivește cel mai bine.

Studiile arată că cei mai fericiți angajați sunt aceia care reușesc să își valorifice pasiunile și potențialul. Când faci ceea ce îți place, munca nu mai pare o corvoadă, iar rezultatele sunt pe măsură.

Daniela Vasilescu, preşedintele Fundaţiei pentru Educaţie şi Vocaţie şi trei viitori tineri de succes - Daniel Ion, Cosmin Patriche și Alexandra Oprea, au fost invitaţi în cadrul emisiunii "News Magazine" de la Antena 3, unde au vorbit despre ce pot face tinerii care se înscriu în acest program.

"Tinerii care se înscriu în acest program primesc prima dată un test vocaţional, apoi îşi aleg din domeniile de activitate pe care noi le avem incluse în proiect, merg la intershipuri la companii. Acolo, partea care face diferenţa este acest learning by doing. Copiii, prin învăţarea experenţială descoperă dacă pasiunile lor, dacă aptitudinile pentru o anumită meserie îi pot ajuta să facă o carieră în acest domeniu", a spus Daniela Vasilescu, preşedintele Fundaţiei pentru Educaţie şi Vocaţie.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close