Antena 3 CNN Actualitate Educație Concursul Aristotel a ajuns în Capitală. Elevii din București își testează cunoștințele de cultură generală

Concursul Aristotel a ajuns în Capitală. Elevii din București își testează cunoștințele de cultură generală

În această săptămână, elevii din București își testează cunoștințele de cultură generală, în cadrul Concursului Național Interdisciplinar Aristotel.  

Concursul Aristotel a ajuns în Capitală. Elevii din București își testează cunoștințele de cultură generală
Sursa foto: Fundația Dan Voiculesc
de Laura Dinu    |    15 Mar 2023   •   12:25

O cultură generală bogată este important de dezvoltat pentru copii de la vârste cât mai fragede. Aceasta facilitează comunicarea cu persoane din diferite medii și cu experiențe diferite. 

Cunoașterea mai multor subiecte implică o înțelegere mai largă a lumii și dezvoltă capacitatea copiilor de a comunica mai eficient și mai clar cu oamenii din jur. În această săptămână, elevii din București își testează cunoștințele de cultură generală, în cadrul Concursului Național Interdisciplinar Aristotel.  

În această săptămână, concursul ARISTOTEL, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României, a ajuns la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din București, oferind elevilor din Capitală oportunitatea de a participa la acest eveniment important și de a-și testa cunoștințele într-un mediu competitiv.

La nivel național s-au înscris în cadrul programului din acest an nu mai puțin de 371 de școli, fapt ce arată interesul crescut al elevilor și profesorilor pentru acest demers educațional.

De altfel, în total, aproximativ 40.000 de elevi au participat de-a lungul timpului la concursul Aristotel. 

Scopul principal: extinderea orizonturilor culturale 

Concursul Aristotel din acest an se desfășoară pe o perioadă de o lună, între 6 martie și 6 aprilie, pe platforma națională de e-learning Școala FDVDR, fiind gratuit și deschis tuturor elevilor din România. Elevii care vor obține cele mai bune rezultate vor primi diplome de excelență, iar profesorii coordonatori vor primi adeverințe de participare. 

Concursul Aristotel testează cunoștințele elevilor în domenii precum istorie, geografie, literatură, artă și științe, încurajând gândirea critică și abilitățile de analiză și sinteză. De asemenea, concursul oferă oportunitatea elevilor de a se familiariza cu subiecte din diferite domenii și de a își extinde orizonturile culturale. 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close