Antena 3 CNN Actualitate Educație A fost semnat contractul colectiv de muncă în educație. Anunţul făcut de Ligia Deca

A fost semnat contractul colectiv de muncă în educație. Anunţul făcut de Ligia Deca

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat joi semnarea Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învăţământ Preuniversitar, care cuprinde noi drepturi pentru angajaţii din sistemul de învăţământ.

A fost semnat contractul colectiv de muncă în educație. Anunţul făcut de Ligia Deca
Sursa foto: gov.ro
de Silvia Preda    |    29 Iun 2023   •   19:42

Potrivit ministrului, personalul didactic din învăţământul preuniversitar din România va avea mai multe beneficii acordate.

"În urmă cu puţin timp, a fost semnat Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învăţământ Preuniversitar, care cuprinde noi drepturi pentru angajaţii din sistemul de învăţământ", a scris Ligia Deca, pe Facebook.

Astfel, angajaţii care au în îngrijire un copil bolnav, în vârstă de până la 7 ani, beneficiază de reducerea programului de lucru, fără a fi afectată vechimea în muncă, contravaloarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor va fi decontată pentru angajaţii care, conform atribuţiilor de serviciu, sunt nevoiţi să lucreze la calculator.

De asemenea, va fi reglementată posibilitatea ca un post liber să fie ocupat, printr-un contract de muncă, până la ocuparea prin concurs a postului, iar Ziua Învăţătorului, marcată anual în data de 5 iunie, va fi instituită ca zi nelucrătoare pentru personalul din învăţământ.

"Vor fi acordate două zile (nu o zi) lucrătoare libere plătite pentru profesorii care trebuie să rămână acasă cu copilul bolnav (trei zile sunt acordate familiilor cu 3 sau mai mulţi copii)", a mai scris ministrul.

Citeşte şi: S-a aflat cum s-au "scurs" subiectele la Bacalaureat 2023. Ministrul Educației a dezvăluit detalii din anchetă

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close