Antena 3 CNN Actualitate Educație Curs gratuit de limba chineză, oferit de Fundaţia Dan Voiculescu

Curs gratuit de limba chineză, oferit de Fundaţia Dan Voiculescu

Cariera este o componentă importantă în viața fiecărui individ. De cele mai multe ori, atunci când suntem mici, ne dorim să devenim medici, aviatori, profesori, dar, ajunși la maturitate, ne aflăm în impas, atunci când trebuie să ne alegem cariera.

Curs gratuit de limba chineză, oferit de Fundaţia Dan Voiculescu
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Feb 2022   •   20:04

Specialiștii de la Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vin în ajutorul copiilor, cu un curs de dezvoltare personală si consiliere educațională.

În timpul cursului, consilierii evaluează interesele profesionale ale elevului, aptitudinile și trăsăturile de personalitate, aspirațiile și valorile personale, subliniind importanța acestor factori, în alegerea traseului educațional și mai departe, profesional.

Consilierea și orientarea au un rol important în capacitatea de decizie a tânărului absolvent fie el, absolvent de gimnaziu, liceu sau facultate. Întreaga lui viață depinde de această alegere.

"Cursul pune accent, în special pe partea de autocunoaştere şi de fapt, pe cele trei mari componente: ce îmi place, ce ştiu, ce pot. De ce este important? Pentru că atunci când ştiu ce îmi place, îmi definesc ceea ce ştiu şi ceea ce mai am de învăţat, pot să devin conştient de ceea ce pot să fac şi ceea ce nu pot să fac", a spus Florentina Negrescu, psiholog Fundația Dan Voiculescu.

În ziua de astăzi unii dintre tinerii absolvenți sunt debusolați în alegerea carierei, pe când alții știu deja foarte bine ce vor face pe viitor.

Consilierii sunt cei care îi pot ajuta și le pot oferi o viziune asupra unei cariere viitoare, cu alte cuvinte, îndrumare vocațională.

"Când suntem copii avem niște modele: în familie, din cărţi, profesori. Şi astfel ne formăm o imagine, cum am vrea să arate viaţa noastră, inclusiv partea profesională. 
Imaginea asta, nu întotdeauna se suprapune peste realitate. Ea este influenţată tocmai de aceste modele de care vorbeam. Deci, este important atunci când vii cu acest curs de orientare, să aduci ceva nou, să vii cu partea de autocunoaştere, care îl ajută pe tânăr să facă o alegere", adaugă psihologul.

Un alt aspect esențial în dezvoltarea copiilor îl reprezintă stimularea cognitivă, ce presupune dobândirea cunoștințelor necesare, dezvoltarea abilităților esențiale și a capacității de rezolvare a problemelor.

Pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie, Fundația Dan Voiculescu le oferă copiilor și un curs gratuit de inițiere în scrierea și pronunția limbii chineze, care contribuie la stimularea dezvoltării cognitive.

Este important ca părinții și profesorii să susțină dezvoltarea cognitivă a copiilor.

Acest sprijin esențial reprezintă fundația pe care se va clădi parcursul de succes al copiilor la școală și, mai târziu, în viață. 
 

×
Subiecte în articol: chineză Fundatia Dan Voiculescu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close