Antena 3 CNN Actualitate Educație Cursuri de teatru pentru elevi, în școli. Ce trebuie să facă părinții pentru a își înscrie copiii

Cursuri de teatru pentru elevi, în școli. Ce trebuie să facă părinții pentru a își înscrie copiii

Elevii din România vor avea posibilitatea de a studia teatrul ca disciplină opțională: "Laboratorul de teatru" , "Eu și scena" sau cursul "Teatrul și noi". Cu ajutorul acestor opționale, elevii își vor dezvolta creativitatea, competențele de comunicare, dar vor dobândi și competențe socio-emoționale și un comportament pro-social.

Cursuri de teatru pentru elevi, în școli. Ce trebuie să facă părinții pentru a își înscrie copiii
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    09 Oct 2020   •   14:10

Liviu Lucaci, rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, a vobit la „Eroul Zilei” despre această inițiativă de a aduce tetrul în școli. 

„Este un eveniment recent, anunțul l-am dat pe 1 octombie când am sărbătorit UNATC 70, un eveniment foarte important pentru noi și am anunțat și această izbândă, introducerea teatrului ca materie opțională în preuniversitarul românesc. 

Trebuie să vă îndreptați către direcția școlii și să spuneți că elevii își doresc sau părinții își doresc, sau că profesorii vor să predea. Directorul școlii este cel care poate iniția procedura.

Cursurile vor fi predate fie de absolvenți ai artelor spectacolului, care au cursuri de pedagogie absolvite sau profesorii care vor absolvi cursul de formare continuă pentru teatru, elevi și adolescenți. Nu vor fi scoase materii, este un opțional care vine la dorința multor oameni. Noi am pornit ideea acum câțiva ani, ca să introduci o materie nouă este un drum foarte lung. Mamele au înțeles foarte repede că este o șansă foarte bună pentru copiii lor. 

Cursurile sunt adaptate pe categorii de vârstă. Aceste exerciții îi ajută în funcție de vârstă și de nevoile lor reale. Pentru noi important este să devină oameni care să se simtă mai bine în pielea lor”, a explicat Liviu Lucaci la „Eroul Zilei”.

Cursuri de teatru pentru elevi, în școli

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei teatru elevi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close