Antena 3 CNN Actualitate Educație Se desfiinţează Inspectoratele școlare județene | Schimbarea anunţată de ministrul Educaţiei

Se desfiinţează Inspectoratele școlare județene | Schimbarea anunţată de ministrul Educaţiei

Inspectoratele școlare județene vor fi desfiinţate şi apoi se vor transforma în direcții județene de învățământ preuniversitar ca servicii publice deconcentrate aflate în subordinea Ministerului Educației, a anunțat, marţi, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Se desfiinţează Inspectoratele școlare județene | Schimbarea anunţată de ministrul Educaţiei
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    12 Iul 2022   •   15:18

"Ele vor fi formate prin reorganizarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a municipiului București și prin comasarea cu Centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională", a explicat şeful de la Educaţie, potrivit edupedu.ro.

"Inspectoratele școlare județene se transformă în direcții județene de învățământ preuniversitar ca servicii publice deconcentrate aflate în subordinea Ministerului Educației, cu personalitate juridică. 

Ele vor fi formate prin reorganizarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a municipiului București, și prin comasarea cu Centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională, respectiv CMBRAE.

Atribuțiile vor fi inspecția de specialitate, organizarea de sistem, gestionarea mobilității personalului didactic, evoluția în carieră, mă refer aici la gradele didactice și titlurile de profesor emerit – altă notate – plus alte atribuții administrative. 

Un rol absolut esențial îl va avea autoritatea națională pentru inspecție școlară și asigurarea calității (ANISAC)", a mai spus Cîmpeanu.

Proiectul se află în noua Lege a Educaţiei ce va fi publicată mâine.
 

×
Subiecte în articol: inspectorate şcolare Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close