Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii din Germania pot opta să repete anul şcolar afectat de pandemie. România exclude această variantă

Elevii din Germania pot opta să repete anul şcolar afectat de pandemie. România exclude această variantă

Parlamentarii din Berlin au votat modificarea legii educaţiei, astfel încât elevii pot opta să repete anul şcolar care a fost afectat de pandemia cu COVID-19. În România, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, exclude această variantă şi spune că în prezent autoritatea pe care o conduce are alte obiective.

Elevii din Germania pot opta să repete anul şcolar afectat de pandemie. România exclude această variantă
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    27 Feb 2021   •   10:30

"Nu am luat în calcul o astfel de variantă, sunt convins că nu există părinţi care să-şi dorească un an pierdut pentru ai lor copii. Sigur, anul şcolar poate să-l repete oricine dacă nu promovează, nu trebuie să existe o decizie în acest sens. Ne concentrăm pentru acel program de recuperare, ore remediale, în valoare de 30 de milioane de euro pentru învăţământul primar şi gimnazial plus alte 20 de milioane de euro pentru învăţământul liceal”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Elevii din Germania pot opta să repete anul şcolar afectat de pandemie

Potrivit The Guardian, elevii şcolilor din Berlin, capitala Germaniei şi unul din cele 16 landuri federale, vor avea oportunitatea de a alege dacă vor să repete anul şcolar care a fost afectat de pandemie. Asta după ce parlamentarii au votat în unanimitate să modifice legea educaţiei.

Prin urmare, părinţii elevilor care vor opta pentru această alternativă vor trebui să se adreseze în scris conducerii unităţii de învăţământ şi să poarte în prealabil o discuţie cu un reprezentant al şcolii pentru a stabili care sunt cele mai bune opţiuni pentru copilul lor.

Legea se aplică copiilor între 15-16 ani din clasele 1-10.

„Trebuie să facem ceva pentru a compensa deficitele educaţionale care au apărut într-un an de pandemie”, a declarat Dirk Stettner, membru al comitetului pentru educaţie.

În România, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu exclude această variantă şi spune că în prezent autoritatea pe care o conduce are alte obiective. "Ne concentrăm pe programe de recuperare, ore remediale."

 

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close