Antena 3 CNN Actualitate Educație O treime din elevii români nu sunt mulțumiți de școala online. Anunțul făcut de UNICEF România

O treime din elevii români nu sunt mulțumiți de școala online. Anunțul făcut de UNICEF România

O treime din elevii români nu sunt mulțumiți de școala online și nu urmează cursurile prin intermediul platformelor virtuale, spune cel mai recent sondaj U-Report România.

O treime din elevii români nu sunt mulțumiți de școala online. Anunțul făcut de UNICEF România
Sursa foto: pixabay
13 Mai 2020   •   09:17

”Ca urmare a pandemiei de COVID-19, din data de 11 martie 2020, școlile sunt închise. Pentru că este o provocare nemaiîntâlnită, ne-am dorit să înțelegem cum s-au descurcat copiii în această perioadă. Iată ce ne-au împărtășit cei peste 2.400 de copii și tineri U-Reporteri:

- Aproape o treime dintre cei ce au răspuns la sondaj (28%) nu reușesc să mențină o comunicare activă cu diriginții sau comunicarea cu aceștia este inexistentă.
-Cursurile online se desfășoară de mai multe ori pe săptămână sau zilnic pentru 54% dintre respondenți și niciodată pentru 13% dintre elevi.
- 36% dintre copiii și tinerii intervievați și-ar fi dorit să fi fost susținută o ședință prin care cineva (profesorul diriginte etc.) să le explice modul de utilizare a platformelor.
- Întrebați dacă au colegi care nu pot fi activi în mediul online, o treime dintre respondenți afirmă că există asemenea cazuri în clasa lor.”, se arată într-un comunicat transmis de UNICEF România.

×
Subiecte în articol: unicef romania elevi
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close