Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii din clasa a cincea nu vor avea manuale școlare în primele două luni. Ministrul Educaţiei: Persoana responsabilă „e una cu demnitate”

Elevii din clasa a cincea nu vor avea manuale școlare în primele două luni. Ministrul Educaţiei: Persoana responsabilă „e una cu demnitate”

Elevii din clasa a cincea nu vor avea manuale școlare în primele două luni. Ministrul Educaţiei: Persoana responsabilă „e una cu demnitate”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
18 Aug 2017   •   13:38

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că, în primele două luni, elevii din clasa a cincea nu vor avea manuale şcolare, ci îndrumare, deoarece contestaţiile la licitaţia pentru aceste manuale nu au fost soluţionate din cauza unui demnitar din Ministerul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei anunţă că elevii din clasa a cincea nu vor avea în primele două luni manuale şcolare, din cauza unei persoane ”cu demnitate”

„Lucrăm la soluţii. Săptămâna viitoare fac informarea în Guvern. Va trebui să luăm nişte decizii la nivel de minister, pentru că sunt părtaşi la neregulile din licitaţii. Mai pe româneşte, toate manualele cu excepţia clasei a cincea sunt deja în şcoli. La clasa a cincea pentru primele două luni avem souţia de rezervă, cu îndrumarele pentru fiecare elev, în aşa fel încât, odată cu finalizarea contestaţiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului şcolar”, a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Premierul Mihai Tudose l-a întrebat de ce sunt probleme cu manualele pentru clasa a cincea - ”Ce e deosebit la manualele (pentru clasa a cincea - n.r.), au coperţile mai groase?”.

„Anul trecut, în noiembrie, trebuiau finalizate programele şcolare pentru clasa a cincea, guvernul tehnocrat nu le-a făcut, le-a prelungit până în martie anul acesta, iar în martie, când puteam lua o decizie de rezolvare a problemei, nu am luat decizia din cauza unei dezinformări din Ministerului Educaţiei, lucru pe care o să-l finalizăm săptămâna viitoare prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”, a mai spus Pop, precizând că persoana responsabilă ”e una cu demnitate”.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: manuale elevi ministrul educatiei liviu pop
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close