Antena 3 CNN Actualitate Educație Eroul Zilei. Marciana Streza, profesorul care introduce metode moderne de învăţare şi predare pentru elevi

Eroul Zilei. Marciana Streza, profesorul care introduce metode moderne de învăţare şi predare pentru elevi

O profesoară de engleză face performanţă cu elevii săi şi cu toţi copiii care vor să înveţe după metode moderne şi să-şi descopere talentul pentru a îl cultiva mai departe, dincolo de programele şcolare şi de examenele naţionale. Marciana Streza a înfiinţat acum cinci ani primul centru de examinare Cambridge din Ţara Făgăraşului.

Eroul Zilei. Marciana Streza, profesorul care introduce metode moderne de învăţare şi predare pentru elevi
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2020   •   21:10

De asemenea, profesoara a înfiinţat asociaţia pentru valorizarea educaţiei prin care implementează tehnici moderne de învăţare şi de predare. Dar, poate cel mai important, ajută mii de părinţi şi profesori să identifice talentul copilului şi să îl încurajeze în acel domeniu.

Profesoara a povestit cum a început dorinţa ei de ajuta elevii să îşi descopere potenţialul, dar şi despre proiectul ''Aventura cunoaşterii'', un program prin care ''aduce conştientizare a nevoii unicităţii şi a identificării potenţialului''.

Am început în urmă cu 9 ani, în 2011, când toată această poveste minunată de educaţie nonformală în Ţara Făgăraşului, a început dintr-o nevoie personală, din nevoia de a-i ajuta pe elevii mei. Eu sunt dascăl într-o instituţie şcolară de stat din Ţara Făgăraşului. Din nevoia mea de a-i ajuta pe elevi şi de a fi alături de ei, din pasiunea şi dorinţa mea de a îmi păsa de fiecare elev din clasă. Ştim cu toţii de numărul mare de elevi din clase şi ştim cu toţii, cei care suntem în sistemul de educaţie, cât de dificil este să ne adăptăm nevoilor lor'', a spus Marciana Streza.

De altfel, dascălul a vorbit şi despre certificarea primului centru de examinare Cambridge din Ţara Făgăraşului.

''Primul pas a fost să aduc această posibilitate de a avea simulări Cambridge, asta înseamă că suntem un centru acreditat de către Cambridge pentru a oferi simulări gratuite pentru toţi tinerii, elevii doritori în a-şi încerca testa cunoştinţele în domeniul limbii engleze'', a spus profesoara.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei marciana streza
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close