Antena 3 CNN Actualitate Educație EUROINVENT 2020 - Premiul de 10.000 lei câştigat de un tânăr bioinginer din Iași

EUROINVENT 2020 - Premiul de 10.000 lei câştigat de un tânăr bioinginer din Iași

Proiectul premiat anul acesta la Euroinvent este un manechin inteligent pentru exersarea tehnicilor de prim ajutor. Acesta a fost creat de un tânăr bioinginer din Iași, proaspăt absolvent și masterand al Facultății de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa".

EUROINVENT 2020 - Premiul de 10.000 lei câştigat de un tânăr bioinginer din Iași
25 Mai 2020   •   15:41

El a creat un echipament complex pentru exersarea tehnicilor de prim ajutor de bază, care să ofere feedback vizual, acustic cât și tactil persoanelor care sunt instruite în vederea dezvoltării rapide a abilităților de efectuare a manevrei Heimlich, a compresiunilor toracice externe (ECCs) în resuscitarea cardiopulmonară (CPR).

În timpul exercițiului, instructorul poate activa funcția respiratorie artificială a victimei sau apariția hemoragiei nazale. Simulând astfel de situații se poate perfecționa capacitatea de atenție, promptitudinea și pregătirea viitorului salvator din timpul executării manevrelor CPR”, a declarant Cristian Fodor.

Premiul în valoare de 10.000 de lei a fost oferit de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, partenerul educational al acestui eveniment.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close