Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministerul Educaţiei, modificări importante pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Ministerul Educaţiei, modificări importante pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că subiectele de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor fi adaptate perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de criză sanitară.

Ministerul Educaţiei, modificări importante pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    17 Mai 2022   •   22:14

"Atâta vreme cât această perioadă de criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională pentru orice sistem de educaţie, inclusiv pentru sistemul de educaţie românesc este total incorect să plătească doar elevii cauzele obiective generate de criza sanitară sau, să spunem, oarecare pricepere de nivel scăzut al autorităţilor în a gestiona acest proces.

Pe cale de consecinţă, subiectele vor fi perfect adaptate acestei perioade care înseamnă doi ani din parcursul educaţional al elevilor care susţin probele naţionale. Şi evaluarea naţională şi bacalaureat.

Vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească", a spus ministrul Sorin Cîmpeanu la TVR 1.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, va exista o comisie naţională de inspecţie care să verifice respectarea normelor de etică şi deontologie profesională.

"La nivelul legii vom ridica această interdicţie - noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului "România Educată" şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie. (...) Vom avea o comisie naţională, pentru prima oară, care va avea acest obiectiv: verificarea respectării normelor de etică şi deontologie profesională din partea cadrelor didactice.

Din această comisie vor putea să facă parte, spre exemplu, profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur, profesori care să aibă şi experienţă şcolară", a explicat demnitarul.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cod GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe!
x close