Antena 3 CNN Actualitate Educație Evaluarea Națională începe cu proba la limba română. Ministrul Educației: „Nu vă lăsați păcăliți. Mâine se vor extrage subiectele”

Evaluarea Națională începe cu proba la limba română. Ministrul Educației: „Nu vă lăsați păcăliți. Mâine se vor extrage subiectele”

Evaluarea Națională începe luni, 15 iunie 2020, cu proba de Limba Română. 172.000 de elevi vor susţine Evaluarea Naţională în prima etapă a examenului.

Evaluarea Națională începe cu proba la limba română. Ministrul Educației: „Nu vă lăsați păcăliți. Mâine se vor extrage subiectele”
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    14 Iun 2020   •   20:05

Accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30.

Școlile au întocmit grafice, astfel încât să nu existe aglomeraţii la porţile şcolilor, ale centrelor de examen.

Triaj epidemiologic la Evaluarea Națională 2020

Un cadru medical va realiza triajul epidemiologic şi va îndruma elevii către sălile de examen.

Dacă un copil are temperatura mai ridicată de 37,3, va mai fi testat de încă trei ori, la un interval de 2-5 minute.

Dacă temperatura nu va scădea, elevul nu poate intra in sala de examen şi vor fi anunţaţi părinţii şi medicul de familie.

Luni începe Evaluarea Națională 2020. În ce condiții vor putea intra elevii la examen

„Pentru acei copii care au temperatura peste 37,3, recomand cadrelor medicale sa repete sucesiv de trei ori acel procedeu de luare a temperaturii. Dacă există un elev care are peste 37, 3, acel elev va fi îndrumat de către cadrul medical către medicul de familie. Va fi lăsat să plece după ce familia e anunțată”, a afirmat ministrul Educației, Monica Anisie.

Luni, absolvenţii de gimnaziu vor da examenul la limba română, pe 17 iunie, pe cel la matematică, urmând ca rezultatele să fie comunicate pe 22 iunie.

Lucrările elevilor vor merge la corectare în alt judeţ decât acela din care face parte elevul. Aici este inclus şi minicipiul Bucureşti.

SUBIECTE Evaluare Națională 2020

În context, ministrul a vorbit despre subiectele care au apărut pe internet.

„Vă asigur că ceea ce circulă pe internet nu e de la Ministerul Educației. Nu vă lăsați păcăliți de așa zise subiecte care circulă pe internet. Aceastea nu sunt cele pe care le veți primi mâine dimineață.

Mâine se vor extrage subiectele”, a spus Monica Anisie.

Rezultate Evaluare Națională 2020

Primele rezultate vor fi afișate în data de 22 iunie.

Examenul se va da în două etape, iar sesiunea a doua începe pe 29 iunie. Scopul acestei etape speciale este acela de a da şanse egale tuturor copiilor şi se va desfăşura înaintea repartizării computerizate, a spus ministrul.

La această sunt înscrişi peste 170.000 de elevi, absolvenţi de clasa a opta. Sunt peste 75.000 de profesori care participă la prima etapă a Evaluarii Naţionale.

Peste 900 de elevi are susține valuarea în condiții speciale.

Evaluare Națională 2020. Zeci de elevi sunt în izolare

Luminiţa Barcari, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, a adăugat că în jur de 50 de elevi sunt în izolare. „Până la ora 15:00 vom şti câţi sunt şi spitalizaţi. Mâine, când se vor trimite absenţii, vom şti şi câţi elevi au avut temperatură mai mare şi implicit vor participa la a doua etapă de evaluare”.

Un profesor din Sectorul 6 care s-a înscris în Comisia de Evaluare a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Cornelia Stavri, spune că ar trebui stabilite alte reguli de intrare la examene pentru că temperatura nu este un criteriu potrivit.

„În Bucureşti o colegă care s-a înscris în Comisia de Evaluare a fost depistată pozitiv cu Covid-19. Noi ca federaţie am solicitat ca şi cadrele didactice şi elevii să fie testaţi, nu doar să li se ia temperatura înainte de a intra la examene, iata că sunt surprize, nu ştim ce ne aşteaptă. Întrebarea mea este câţi profesori ar putea fi? Şi câţi elevi ar putea fi pentru că să nu uităm că temperatura nu reprezintă un indicator relevant pentru a spune că este pozitiv sau negativ. Ai putea fi asimptomatic şi atunci nu este relevantă”, a spus Cornelia Stavri.

×
Subiecte în articol: limba romana subiecte evaluare
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close