Antena 3 CNN Actualitate Educație Festivități de sfârșit de an școlar la liceele și colegiile militare. Apelul solemn al promoției ”Încoronarea de la Alba Iulia - 100”

Festivități de sfârșit de an școlar la liceele și colegiile militare. Apelul solemn al promoției ”Încoronarea de la Alba Iulia - 100”

Sfârșitul de an școlar este mereu un moment plin de emoție atât pentru elevii absolvenți, cât și pentru părinți. Liceele și colegiile militare din toată țara au încheiat acest an cu parade, iar MApN a postat filmările acestor momente în mediul online.

Festivități de sfârșit de an școlar la liceele și colegiile militare. Apelul solemn al promoției ”Încoronarea de la Alba Iulia - 100”
Sursa foto: Captură Facebook/ MApN
de Andreea Ştefan    |    09 Iun 2022   •   12:19

Sfârșitul de an școlar a fost marcat de ultimul apel solemn de seară și de festivități, la toate liceele și colegiile militare din țară.

Momentele au fost filmate și publicate de Ministerul Apărării Naționale pe Facebook.

La Câmpulung Moldovenesc a avut loc, miercuri, Apelul solemn al promoției ”Încoronarea de la Alba Iulia - 100”.

Cei 119 de absolvenți, 64 de fete și 55 de băieți, de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”, își iau la revedere de la profesori, instructori și de la colegii mai mici.

La Constanța, cei 99 de absolvenți din Colegiul Militar Național "Alexandru Ioan Cuza" reprezintă prima promoție care a parcurs toți cei patru ani de studiu în cadrul acestei instituții, de la reînființarea colegiului, 23 dintre absolvenți fiind fete și 76 băieți.

”Ultimul apel de seară este un moment emoționant pentru absolvenți prin care aceștia își iau rămas bun de la cei patru ani de liceu, de la colegi, cadre didactice și militare.

Apelul de seară este un moment din programul zilnic al elevilor de colegiu militar și se execută numeric, pe subunități, de către elevii gradați. La terminarea numărătorii, aceștia raportează elevului plutonier adjutant efectivul prezent și absent. După apel elevii trec la activitățile din programul de seară”, a transmis MApN.

După patru ani petrecuți la Breaza, cei 119 absolvenți ai Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” își iau la revedere de la dascălii și de la colegii din anii mai mici, cei care le-au fost ca o familie.

Ultimul apel de seară al Promoției 2022 ”Încoronarea de la Alba Iulia - 100” a Colegiului Național Militar ”Tudor Vladimirescu” Craiova.

Cei 112 de absolvenți de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” de la Alba Iulia își iau la revedere de la profesori, instructori și de la colegii mai mici.

”La Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia are loc astăzi festivitatea de absolvire a studiilor liceale de către absolvenții claselor a XII-a și de încheiere a anului școlar 2021 – 2022. Emoțiile vor fi mari pentru cei 112 elevi absolvenți, care își vor lua rămas bun de la anii de liceu.

Festivitatea se desfășoară în prezența ministrului apărării naționale, domnul Vasile Dîncu.

În cadrul festivității sunt incluse momente specifice cum ar fi acordarea premiilor de onoare și de excelență, predarea-primirea cheii generațiilor și dezvelirea tabloului Promoției a 71-a, Promoție ce poartă denumirea onorifică ,,Încoronarea de la Alba Iulia – 100”, transmite MApN.

Final de an școlar și de liceu la Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza de Sus.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close