Antena 3 CNN Actualitate Educație Grădiniţă nouă, inaugurată în Sectorul 3 al Capitalei. Anunţul făcut de primarul Robert Negoiţă

Grădiniţă nouă, inaugurată în Sectorul 3 al Capitalei. Anunţul făcut de primarul Robert Negoiţă

A fost inaugurat un nou corp de grădiniţă în Sectorul 3 al Capitalei. Clădirea va putea primi, din toamnă, peste 120 de copii la creşă şi 300 de preşcolari. Ministrul Educaţiei a vizitat construcţia şi a anunţat că va face o analiză privind numărul de grădiniţe şi creşe de stat care ar trebui construite în oraşele mari.

Grădiniţă nouă, inaugurată în Sectorul 3 al Capitalei. Anunţul făcut de primarul Robert Negoiţă
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2022   •   17:23

Ministrul Sorin Cîmpeanu a tăiat panglica pentru noul corp de grădiniţă, apoi a intrat să verifice condiţiile în care vor fi primiţi cei peste 400 de copii care vor învăța aici din toamnă.

În cele două etaje ale construcției recent inaugurate se vor afla 15 grupe de grădiniţă şi 9 de creşă.

"Acoperim o parte din marea nevoie de spaţiu pe care o avem în Sectorul 3. Nu suntem foarte fericiţi pentru faptul că momentan, peste 1.000 de solicitări nu sunt onorate", a declarat Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

Până la toamnă, în Sectorul 3 vor fi deschise şi alte corpuri de învățământ preșcolar, astfel încât problema celor 1.000 de copii rămaşi fără locuri la stat să fie rezolvată, promite primarul Negoiță.

Probleme similare sunt, însă, și în alte sectoare.

"S-a construit foarte mult în zonele mărginaşe ale Bucureştiului şi evident, numărul mare de construcţii impune şi construirea de noi creşe şi grădiniţe", a declarat Vlad Drînceanu, inspector şcolar general.

Noul corp de învăţământ preşcolar e situat în curtea Grădiniţei 196 din Sectorul 3.


 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close