Antena 3 CNN Actualitate Educație Școlile se vor redeschide în condiții normale. Ministrul Educației: "Nu încurajăm neparticiparea la cursuri"

Școlile se vor redeschide în condiții normale. Ministrul Educației: "Nu încurajăm neparticiparea la cursuri"

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, joi, că şcolile vor fi redeschise pe 9 ianuarie, potrivit programului.

Școlile se vor redeschide în condiții normale. Ministrul Educației: "Nu încurajăm neparticiparea la cursuri"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Raul Stef
de Silvia Preda    |    05 Ian 2023   •   17:14

"Procesul educaţional va reîncepe cu 9 ianuarie, lunea viitoare, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri.

Considerăm că, după doi ani pandemici, este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri.

Considerăm că accentul, aşa cum am discutat împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, trebuie să fie pe prevenţie", a spus Ligia Deca, într-o conferinţă de presă comună cu Alexandru Rafila, în contextul numărului mare de cazuri de gripă din ţara noastră.

Ministrul Sănătății anunță stare de alertă epidemică | Măsurile și recomandările pe perioada epidemiei de gripă

Ministrul Educaţiei a precizat că un triaj "observaţional" trebuie făcut zilnic atât de către familii, cât şi la intrarea la şcoală sau la grădiniţă.

Ligia Deca a menţionat că este recomandată purtarea măştii de protecţie pentru profesori şi elevi, subliniind importanţa respectării normelor de igienă.

"Ne dorim ca toţi copiii să aibă acces la educaţie şi, în cazul în care manifestă simptome respiratorii, să aibă o perioadă cât mai scurtă, care este ulterior recuperată, de izolare la domiciliu", a punctat ministrul.

 

×
Subiecte în articol: ministrul educatiei Ligia Deca şcoli gripa
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close