Antena 3 CNN Actualitate Educație Județele în care elevii de clasa a XII-a dau simularea de Bacalaureat 2024 imediat după vacanța de schi

Județele în care elevii de clasa a XII-a dau simularea de Bacalaureat 2024 imediat după vacanța de schi

Elevii de liceu din 14 județe vor susține simularea examenului de Bacalaureat 2024 în prima zi de școală după vacanța de schi.

Județele în care elevii de clasa a XII-a dau simularea de Bacalaureat 2024 imediat după vacanța de schi
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Feb 2024   •   18:00

Elevii din clasele terminale ale învățământului liceal vor susține probele scrise pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024 în luna martie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației.

Prima probă susținută de elevii de liceu va fi cea la Limba și literatura română (4 martie), urmând apoi proba obligatorie a profilului (5 martie).

În continuare, elevii de clasa a XII-a, respectiv clasa a XIII-a, vor susține proba la alegere a profilului şi specializării, anume pe 6 martie.

Ultima probă va fi cea Limba şi literatura maternă, care se va desfășura pe data de 7 martie.

De asemenea, în perioada 12 februarie-3 martie, inspectoratele școlare au putut fixa o săptămână pentru vacanța de schi.

Primii elevi care au vacanța de schi sunt cei din județele Bistrița-Năsăud și Satu Mare, care au ales perioada 12– 18 februarie 2024.

Elevii și profesorii din București, și din alte județe, vor avea vacanța de schi de pe data de 19 până pe 25 februarie, anume Bihor, Sălaj, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Ilfov, Municipiul București, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Vrancea, Galați, Covasna, Harghita, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani.

Săptămâna 26 februarie – 3 martie a fost aleasă de 14 inspectorate școlare, anume Alba, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea.

Prin urmare, elevii de clasa a XII-a din aceste 14 județe vor da simularea examenului de Bacalaureat imediat ce se întorc din vacanța de schi.

Calendar simulare Bacalaureat 2024

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close