Antena 3 CNN Actualitate Educație Liviu Pop, după anunțul lui Iohannis privind examenele naționale: "Unii elevi sunt dezavantajaţi moral"

Liviu Pop, după anunțul lui Iohannis privind examenele naționale: "Unii elevi sunt dezavantajaţi moral"

Liviu Pop, fostul ministru al Educației, a declarată că suținerea examenelor naționale în a doua sesiune pentru elevii care au probleme de sănătate, ceea ce a anunțat președintele Iohannis, este o variantă discriminatorie.

Liviu Pop, după anunțul lui Iohannis privind examenele naționale: "Unii elevi sunt dezavantajaţi moral"
Sursa foto: Facebook/ Liviu Pop
de Claudia Simion    |    28 Mai 2020   •   19:15

„Nu rezolvă absolut deloc problema, pentru că, din start, fiind două sesiuni diferite, unii sunt dezavantajaţi moral, pentru că dintre cei care vor avea temperatură în ziua examenului, bănuiesc că mulţi nu vor fi diagnosticaţi cu COVID, poate vor avea din alte motive această temperatură, şi atunci, vă daţi seama ce va fi în sufletul acelui copil, în special cei care susţin Evaluarea Naţională, că în zona Bacalaureatului, discutăm, totuşi, de adulţi”, a declarat Liviu Pop.

„Forma propusă de preşedintele statului, din punctul meu de vedere, este o discriminare majoră la nivelul copiilor din România”, a mai spus fostul ministru.

Liviu Pop spune că Guvernul „sacrifică” actualele generaţii de clasa a VIII-a şi a XII-a.

„Îl întreb pe preşedintele statului, şi pe miniştri, care este procedura poentru cei care au astăzi COVID şi sunt în clasa a VIII-a sau a XII-a. Noi am reuşit şi pentru copilul care este în puşcărie, există şcoală în puşcărie, am făcut şcoală la Spitalul Fundeni, fiecare copil are dreptul la educaţie, nu poţi să îl îngrădeşti. Eu mă aşteptam să îmi spună preşedintele statului că a găsit procedura prin care şi copilul care, spre nenorocul lui, zilele acestea sau în ziua examenului, are COVID, să poată susţine, nu să se formeze decalaje, în două-trei serii. Care e diferenţa că acum are 37,3 şi peste trei săptămâni, are iar. Are procedură pregătită pentru a doua etapă, dacă are 37,3 sau aşteaptă antidotul?”, a mai spus senatorul.

Fostul ministru critică Guvernul că nu a luat din timp măsuri.

„Eu am cerut de două luni de zile, de când am văzut că nu sunt pregătiţi cu absolut nimic, i-am cerut şi preşedintelui Iohannis, şi premierului Orban, anularea Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului. În acelaşi timp, dacă ei ştiau din ianuarie-februarie că urmează pandemia, puteau să facă, la finalul lunii februarie, şi Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul, fără nicio problemă. Ei erau preocupaţi de alegeri anticipate, nu de soarta copiilor”, a precizat fostul ministru al Educației.

×
Subiecte în articol: liviu pop
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close