Antena 3 CNN Actualitate Educație Mai puțini elevi înscriși la școală anul acesta, în România. Se desființează peste 2000 de clase

Mai puțini elevi înscriși la școală anul acesta, în România. Se desființează peste 2000 de clase

Doar două milioane de elevi încep de luni școala, în România. Cu 64.000 mai puțini, față de anul trecut.

de Ioana Mircea    |    09 Sep 2023   •   18:04

Se vor desființa 2400 de clase, în România. Noul an școlar vine și cu numeroase provocări după haosul provocat de nesiguranța acordării burselor școlare.

Ministerul Educației a asigurat că pragul de venit a fost eliminat pentru toți elevii care sunt crescuți de un singur părinte. Totodată sunt semne de întrebare cu privire la testarea antidrog în școli.

"Vorbim de elevi care provin din familii cu venituri mici, unde se impune o limită de venit și anume 50% din salariul minim net pe economie să fie venitul mediu pe membru de familie. Vorbim de burse sociale pentru elevii care au unul sau ambii părinți decedați și aici nu avem nici o condiționalitate privind venitul.

Citește și: Microbuze şcolare, puse sub sechestru chiar înainte de începerea noul an şcolar, în Gorj

Burse sociale din familiile monoparentale, la fel vor fi fără nici o condiție pe venit. Vorbim de elevii care suferă de diferite afecțiuni medicale, la fel fără condiție de venit și de elevii minori care sunt prinși într-o formă de învățământ cu frecvență redusă", a explicat Florin Lixandru, secretar de stat Ministerul Educației, pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: şcoală
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close