Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației, vești bune pentru elevi! Cât vor fi cuantumul minim al burselor și valoarea premiilor pentru olimpici

Ministrul Educației, vești bune pentru elevi! Cât vor fi cuantumul minim al burselor și valoarea premiilor pentru olimpici

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, vine cu vești bune pentru elevi. Acesta a anunțat cuantumul minim al burselor și valoarea premiilor pentru olimpici, așa cum au fost stabilite miercuri în ședința de Guvern.

Ministrul Educației, vești bune pentru elevi! Cât vor fi cuantumul minim al burselor și valoarea premiilor pentru olimpici
Sursa foto: Arhivă Antena 3
de Andreea Ştefan    |    14 Sep 2022   •   15:52

Cuantumul minim pentru bursele școlare anunțat de ministrul Educației va fi de 200 de lei pe lună pentru bursele sociale, 150 de lei pe lună pentru bursele de studiu, 200 de lei pe lună pentru bursele de merit și 500 de lei pe lună pentru bursa de performanță.

Bugetul total pentru bursele școlare de anul acesta este de peste 1,3 miliarde de lei.

Pentru premiile olimpicilor, Sorin Cîmpeanu a anunțat o creștere de cel puțin 70%.

Pentru un medaliat cu aur absolut la o olimpiadă internațională, premiul va fi de 20.000 de lei, cu precizarea că premiul se acordă și școlii.

Pentru un elev cu un elev cu premiu la o competiție regională, elevul va primi cel mult 7.500 de lei, iar premiul I la Olimpiada națională va fi răsplătit cu 1.000 de lei.

Ministrul Educației a mai anunțat și faptul că a fost aprobată OUG prin care crește de la 300 la 350 numărul de școli incluse în programul Masă Caldă în școli.

”În fiecare județ, numărul este cel puțin dublu, în unele locuri se triplează. Masa face de multe ori diferenta dintre decizia părinților de a-și trimite copiii la școală și de a nu-și trimite copiii la școală”, a declarat ministrul Educației.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close