Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educaţiei anunţă când se închid şcolile în valul 5 COVID

Ministrul Educaţiei anunţă când se închid şcolile în valul 5 COVID

„Școlile unde procentul profesorilor vaccinaţi este sub 60%, iar incidența din localitate este peste 3% vor trece în online", a anunţat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu. Care este situaţia şcolilor la nivel naţional

Ministrul Educaţiei anunţă când se închid şcolile în valul 5 COVID
de Claudia Popovici    |    10 Ian 2022   •   17:39

Vineri va fi anunțată lista unităților de învăţământ unde de săptămâna viitoare elevii nu vor mai veni fizic la şcoală. Mai exact, vorbim de acele unități de învățământ care în ziua de vineri vor declara o rată de vaccinare mai mică de 60%.

Este vorba de aceleași unități de învățământ care vor funcționa în localități unde rata de incidență depășește 3 cazuri la mia de locuitori.

Aici se încadrează 30 de unități de învățământ din judeţul Ilfov şi aproape 60 de unități de învățământ din Capitală. Pentru moment, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că la nivel naţional doar 2.000 de învățământ au rata de vaccinare de 100%.

„Avem 14.000 unde rata de vaccinare este de peste 60%. Dar există circa 3.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este în continuare sub 60%, după ultimele raportări.

Este suficient ca o singură persoană, angajat al acelei şcoli să se vaccineze pentru a depăși acel prag de 60%.

Dacă în ziua de luni cu raportate la ziua de vineri nu va fi depășită rata de vaccinare de 60%  şi localitatea respectivă are o incidență de sub 3% din păcate în acea şcoală cursurile vor începe în online", a spus Sorin Cîmpeanu ministrul Educaţiei. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close