Antena 3 Actualitate Educație Ministrul Educației anunță noi schimbări: ”Fără telefoane la şcoală şi fără elev de serviciu”

Ministrul Educației anunță noi schimbări: ”Fără telefoane la şcoală şi fără elev de serviciu”

06 Oct 2017   •   10:49
Ministrul Educației anunță noi schimbări: ”Fără telefoane la şcoală şi fără elev de serviciu”
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro

Liviu Pop, ministrul Educației, a propus în timpul videoconferinței cu inspectorii școlari ca telefoanele în timpul orei și elevul de serviciu să fie interzise.

Potrivit obiectivbr.ro, în privința regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFU), în cadrul videoconferinţei, ministrul a subliniat faptul că acesta trebuie “reîmprospătat”. Pop a oferit şi două exemple în acest sens: interzicerea telefoanele mobile în timpul orelor şi eliminarea elevului de serviciu pe şcoală.

“Utilizarea telefoanelor în timpul orei. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte simple. Prin lege, ele sunt interzise. Dacă prin regulamentul şcolar sunt lecţii care necesită utilizarea telefoanelor, nu îi opreşte nimeni să utilizeze la oră telefoanele. În rest, cred că telefoanele ar trebui depozitate într-un loc în sala de clasă în care elevul şi profesorul timp de 50 de minute să nu le folosească. Şi al doilea element pe care să îl analizăm e legat de elevul de serviciu pe şcoală. Vă rog să analizaţi dacă e bine sau nu ca elevul să nu participe o zi la ore pentru a fi de serviciu pe şcoală, chiar dacă îi vine rândul o dată pe an, să stea de serviciu pe şcoală. Dacă e normal să piardă o zi din orele de educaţie pentru a sta de serviciu pe şcoală”, adeclarat ministrul Educației.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close