Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației, mesaj pentru profesori: Boicotul nu este o soluție!

Ministrul Educației, mesaj pentru profesori: Boicotul nu este o soluție!

Ministrul Educației, mesaj pentru profesori: Boicotul nu este o soluție!
Sursa foto: foto: Pexels
04 Mar 2018   •   13:15

Ministrul Educatiei face un apel către profesori să renunțe la boicotarea simulării evaluării naționale de luni, amintindu-le că „tocmai au primit o crețtere salarială de 20% de la 1 martie 2018”.

„Ministerul Educației Naționale este în contact permanent cu sindicatele din învățământ, iar deciziile pe care le luăm vin în urma consultării directe cu liderii federațiilor sindicale. De altfel și Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu o largă consultare a sindicatelor.

În ceea ce privește vârsta de pensionare, la nivelul Uniunii Europene se dorește creșterea vârstei de pensionare, și nu scăderea ei. Tendința este confirmată chiar de profesorii care fac solicitări să fie menținuți în activitate peste vârsta de pensionare.

Așadar, boicotul nu este o soluție! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20% de la 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic.

Ministrul Educației Naționale le reamintește reprezentanților sindicali că ne aflăm în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă și, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanșeze conflicte de muncă”, se arată în comunicatul ministerului. 

Mesajul ministerului vine după ce cadrele didactice, membre de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, au precizat că vor să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională, care are loc în perioada 5-7 martie 2018.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close