Antena 3 CNN Actualitate Social Proteste în 1.100 de unităţi de învăţământ! Profesorii boicotează Evaluările Naționale

Proteste în 1.100 de unităţi de învăţământ! Profesorii boicotează Evaluările Naționale

Proteste în 1.100 de unităţi de învăţământ! Profesorii boicotează Evaluările Naționale
Sursa foto: Foto: Captură video Antena 3
04 Mar 2018   •   10:16

Cadrele didactice, membre de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, vor să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională, care are loc în perioada 5-7 martie 2018.

Conducerea executivă a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, membrii Biroului Operativ, precum şi cei ai Colegiului Naţional al Liderilor afirmă că susţin demersul cadrelor didactice, pe care le asigură de tot sprijinul pentru perioada următoare, adăugând că şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi este alături de FSLI în acest demers.

„Vor veni și mâine la școală, iar în unitățile de învățământ unde vor fi boicotate, acestea nu se vor ține. Acolo unde consultarea membrilor de sindicat s-a putut face, nu se va derula aceasta activitate. Ministerul Educației nu poate răspunde singur la revendicările salariaților din învățământ, pentru că sunt probleme legate de activitatea Guvernului României, pentru că până la această dată sunt probleme create de legea salarizării”, a declarat pentru Antena 3, Sorin Dragne, liderul FSLI. 

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 5 - 7 martie 2018, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, la care sunt aşteptaţi să participe cei aproape 180.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar 2017-2018.

×
Subiecte în articol: proteste invatamant FSLI
Parteneri
Elena Mateescu anunță schimbarea bruscă a vremii în România!
x close