Antena 3 CNN Actualitate Educație Toate cele peste 80.000 de săli de clasă din România vor avea table interactive

Toate cele peste 80.000 de săli de clasă din România vor avea table interactive

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că toate cele peste 80.000 de săli de clasă din România vor avea table interactive.

Toate cele peste 80.000 de săli de clasă din România vor avea table interactive
Sursa foto: Pixabay.com/pily63
de Silvia Preda    |    23 Mai 2022   •   21:37

Astfel, se va renunţa definitiv la cele clasice, cu cretă. Cu ajutorul noilor table, elevii vor putea prelua informaţiile în timp real, pe laptop, tabletă sau chiar pe telefonul mobil.

Mai mult, elevii vor putea avea acces la lecţii, chiar dacă lipsesc de la şcoală. 

"Ne propunem înlocuirea tablei clasice cu cretă şi butere de către table interactive, în toate cele peste 80.000 de săli de clasă din România. De ce profesorul va trebui şi va înţelege că rolul s-a schimbat, că trebuie să aibă o componentă mai puternică de facilitator de învăţare, de îndrumare a elevilor între acele surse de informare care sunt atât de multe şi atât de la îndemână, dar nu sunt toate bune. Rolul profesorului este acela de a-i îndruma pe elevi", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu vrea înlocuirea mediilor semestriale cu mediile generale: ”Nici nu ştiu la ce a folosit media pe semestrul întâi”

Eliminarea mediilor semestriale și înlocuirea lor cu o medie generală este măsura care ar putea fi pusă în aplicare începând cu anul școlar 2022-2023.

"Eu nici nu ştiu la ce a folosit media pe semestrul întâi. Nu m-a întrebat nimeni ce medie am avut pe semestrul întâi în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a, doar m-au întrebat de mediile generale, le vremea respectivă sau şi după", a declarat recent ministrul.

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close