Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației: Școala e gratuită pentru copil. Plătesc statul și părinții

Ministrul Educației: Școala e gratuită pentru copil. Plătesc statul și părinții

Ministrul Educației: Școala e gratuită pentru copil. Plătesc statul și părinții
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Iul 2017   •   16:46

Liviu Pop, ministrul Educației consideră că educația este gratuită în România numai pentru copii, întrucât părinții scot bani din buzunar, pentru a asigura gratuitatea învățământului.

„Educația e gratuită conform Constituției. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plătește nimic”, a spus Liviu Pop

Întrebat dacă părinții ar trebui să aibă un cuvânt de spus în privința materiilor, în contextul în care finanțează educația, ministrul Pop a răspuns: „Părintele participă la decizii, dar nu se prea pricep. Neavând o radiografie clară a ceea ce știe copilul meu pe competențele de bază, pe trunchiul obligatoriu, eu nu știu dacă... Eu iau fetița mea, e mai bună la chimie sau la fizică. Nu știu dacă e mai bună la română sau la engleză. Nu mi s-a spus, nu știu, sunt trei sau patru zone de orientare școlară, că așa e făcut sistemul, nu că nu mi-aș dori eu să știu. Ce să-i spun eu la opțional să facă? Astronomia? Altă disciplină? De aceea, părintele trebuie să fie partenerul școlii. Acolo unde părintele este partenerul școlii, copilul are de câștigat. Noi avem sute de mii de copii cu părinții în străinătate. Cine face orientarea la ei? Bunicul, mătușa, strada?”.

×
Subiecte în articol: liviu pop educatie gratuitate
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close