Antena 3 CNN Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: "În 3 ani nu vom mai avea şcoli care au grup sanitar neconform"

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: "În 3 ani nu vom mai avea şcoli care au grup sanitar neconform"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, ieri, că în maximum trei ani, nicio şcoală din România nu va mai avea grupuri sanitare neconforme. În plus, oficialul susţine că s-a rezolvat şi problema manualelor şi că majoritatea unităţilor de învăţământ din România are documentaţia pentru prevenirea incendiilor la zi.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: "În 3 ani nu vom mai avea şcoli care au grup sanitar neconform"
de Georgiana Adam    |    26 Aug 2022   •   08:34

"Dacă ne referim la grupurile sanitare neconforme, care erau de circa 2.000 în urmă cu trei, patru ani, în momentul de faţă, dacă autorităţile locale vor utiliza bugetele pe care le-au primit din partea Ministerului Educaţiei şi onora contractele de lucrări pentru care există această resursă financiară, vom rămâne cu 99 de şcoli.

Estimez că în următorii doi ani, maximum trei ani, în România nu va mai exista nicio şcoală care să aibă un grup sanitar neconform. 

Manualele vor exista anul acesta. Nu există semnalată niciun fel de problemă. Şcolile care înregistrează neconformităţi din perspectiva autorităţilor de securitate la incendiu, aş vrea să vă spun că s-au făcut progrese", a anunţat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close