Antena 3 Actualitate Educație Sorin Cîmpeanu: "De educaţie financiară avem nevoie pe tot parcursul vieţii noastre"

Sorin Cîmpeanu: "De educaţie financiară avem nevoie pe tot parcursul vieţii noastre"

de Silvia Preda    |    11 Apr 2022   •   16:47
Sorin Cîmpeanu: "De educaţie financiară avem nevoie pe tot parcursul vieţii noastre"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că este nevoie de educaţie financiară pe tot parcursul vieţii.

"În urmă cu 40 de ani, în această sală pe mine nu m-a învăţat nimeni lucruri despre educaţia financiară, noroc că există formare pe tot parcursul vieţii. (...) Educaţia financiară îmi place să cred că face parte din sfera voastră de interes. (...) Sunt absolut convins că cei mai mulţi dintre voi folosiţi instrumentele de bază electronice cu o pricepere mai mare decât a celor de vârsta mea. Şi asta este important, este necesar, dar nu este suficient. Cred că aveţi nevoie să vi se explice, adaptat vârstei, adaptat nivelului liceal, gimnazial şi chiar şi învăţământului primar. (...) Cred că trebuie să ştiţi noţiuni despre randament financiar versus risc. Cred că e bine să ştim fiecare dintre noi cum se construiesc dobânzile - dobânzi simple, dobânzi compuse. Cred că este important, este esenţial, să ştim ce instrumente de plată putem folosi", le-a spus Sorin Cîmpeanu elevilor de la Colegiul Naţional "Sfântul Sava", la prima ediţie a evenimentului "Ziua educaţiei financiare".

Ministrul le-a transmis elevilor că are în vedere organizarea, în toate şcolile din România, în perioada 11-15 aprilie, de întâlniri în care să se vorbească despre educaţia financiară.

"De educaţie financiară cred că avem nevoie pe tot parcursul vieţii noastre (...) şi este un punct în educaţie pentru încetăţenirea activă, este un lucru esenţial.

Este, de asemenea, posibil să organizăm în şcolile din România în toată săptămâna 11 aprilie - 15 aprilie astfel de întâlniri între voi, elevii, cred că ne sunt utile informaţiile şi nouă profesorilor", a declarat ministrul Educaţiei.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close