Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educaţiei, mesaj important pentru profesorii care au organizat o grevă de avertisment

Ministrul Educaţiei, mesaj important pentru profesorii care au organizat o grevă de avertisment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis un mesaj profesorilor grevişti. Cîmpeanu spune că e convins că la rectificarea bugetară se vor identifica soluții.

Ministrul Educaţiei, mesaj important pentru profesorii care au organizat o grevă de avertisment
de Silvia Preda    |    19 Ian 2022   •   19:17

"Îmi exprim încrederea că profesorii, învățătorii și educatorii vor continua să pună în prim plan interesul copiilor, chiar dacă apreciem revendicările ca fiind pe deplin justificate”, transmite ministrul Educației.

"Să nu uităm, însă, faptul că, în pofida constrângerilor impuse de obligația respectării deficitului bugetar asumat ca țară, în anul 2022 au fost alocate creșteri salariale de 4% în educație, ajungându-se la un total de 20% din creșterile salariale (în valoare de 32%) prevăzute de Legea 153/2017. În consecință, rămâne restantă obligația de creștere a salariilor în învățământ cu 12%”, a explicat Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

Restanțele ar putea fi acoperite la rectificarea bugetară, susţine ministrul Educației.

"Sunt convins că la momentul rectificării bugetare, în condițiile creșterii încasărilor la bugetul de stat, se vor identifica soluții de acoperire a obligațiilor asumate”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Salariile din învăţământ. Cel mai mic salariu al unui debutant, salariu net, este 2.597 de lei

Vă amintim că salariații din învățământ au organizat miercuri, între orele 11:00 și 13:00, o grevă de avertisment. Este vorba despre membrii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și ai Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close