Antena 3 CNN Actualitate Educație Nu vor exista reduceri de personal în Educaţie: Sorin Cîmpeanu: "Vă garantez acest lucru"

Nu vor exista reduceri de personal în Educaţie: Sorin Cîmpeanu: "Vă garantez acest lucru"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară că nu vor exista reduceri de personal sau tăieri de salarii în rândul profesorilor.

Nu vor exista reduceri de personal în Educaţie: Sorin Cîmpeanu: "Vă garantez acest lucru"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    13 Mai 2022   •   18:54

"Nu există în Educație și nu vor putea să existe propuneri de reduceri salariale sau reduceri de personal, cel puțin cât sunt eu ministru al Educației. Vă garantez acest lucru.

Există solicitări de creștere salarială. Am discutat cu sindicatele din învățământ și în această dimineață, am avut o comisie de dialog social. Există un obiectiv comun, acela de a aloca 15% din bugetul României pentru Educație.

O educație de calitate, fără resurse financiare nu există.

Finanțarea educației va crește și nu va scădea. Numărul cadrelor competente va crește și nu va scădea”, a declarat ministrul Educației, vineri, la B1.

Sute de școli au încă toalete în curte. Ministrul Educaţiei: "Vom elimina problema grupurilor sanitare neconforme din școli"

În scurt timp vom elimina problema grupurilor sanitare neconforme din școli, dacă autoritățile locale vor utiliza banii alocați de Guvern, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre care privește "o problemă aflată de multă vreme în atenția publică, este vorba de școlile care au grupuri sanitare neconforme".

126 de școli vor primi finanțare pentru a elimina această problemă a grupurilor sanitare neconforme, măsură de care vor beneficia 18.340 de elevi.
 

×

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Perioada de înscriere pentru examenul de Bacalaureat 2023 se prelungește
x close