Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației: "Vom avea o problemă la iarnă cu plata salariilor"

Ministrul Educației: "Vom avea o problemă la iarnă cu plata salariilor"

Ministrul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat marţi seară că în cazul în care nu se va face o rectificare bugetară pentru Ministerul Educaţiei în luna decembrie va exista o problemă cu plata salariilor.

Ministrul Educației: "Vom avea o problemă la iarnă cu plata salariilor"
Sursa foto: hepta
de Alexandra Dima    |    26 Oct 2021   •   21:56

Salariile plătite de Ministerul Educației pentru aproape 290 de mii de angajați stau sub semnul întrebării. Sorin Cîmpenu a precizat că "doar" un Guvern stabil, şi nu unul interimar, poate face o rectificare bugetară care să rezolve actualul deficit.

"Avem execuţie de 50% pe primul semestru. Deci, am fost exact în grafic cât am planificat. Din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie (n.r. - la Ministerul Educaţiei) atât de bună, încât în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor. Şi nu vom avea o rectificare dacă nu vom avea un Guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie rectificare bugetară, pe care o face doar un guvern stabil", a afirmat Cîmpeanu la Prima TV.

Amintim că Ministerul Educației a primit un plus de 210 milioane de lei la rectificarea bugetară din august, crescând astfel bugetul ministerului de la 28,48 miliarde de lei la 28,69 miliarde de lei, conform Ministerului Finanțelor. 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close