Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Familiei, declaraţii despre testarea antidrog a elevilor: "Părinții nu au agreat această formă de testare obligatorie. Doar cu acordul acestora"

Ministrul Familiei, declaraţii despre testarea antidrog a elevilor: "Părinții nu au agreat această formă de testare obligatorie. Doar cu acordul acestora"

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a avut o intervenție la Antena 3 CNN în care a vorbit despre cum se va face testarea antidrog a elevilor în şcoli. Aceasta a punctat faptul că nu se poate face nimic fără acordul părinților.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2023   •   15:23

"La nivelul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse am pornit deja câteva acţiuni. Începând de mâine, în toate judeţele ţării prin sprijinul Direcțiilor Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului vom discuta cu toţi tinerii care au împlinit vârsta de 17 ani pe o campanie antidrog şi cu privire la drepturile şi obligațiile pe care acestea le au. 

De asemenea, pe data de 13 septembrie, am invitat la Palatul Parlamentului 40 de ONG-uri cu atribuții în domeniul familiei  unde vom discuta cu acestea despre importanța demarării unei şcoli pentru părinţi pentru conștientizarea privind creşterea consumului de droguri în rândul tinerilor şi elevilor.  

Părintii nu au agreat această formă de testare obligatorie. Doar cu acordul acestora. Există o serie de evenimente în cascadă care vor veni odată cu testarea unui elev. Avem nevoie să se implice cât mai multe ministere", a declarat Natalia Intotero, Ministrul Familiei

Citeşte şi: Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii: "Combaterea consumului de droguri în școli, o prioritate pentru Guvernul României"

Întrebată cine face aceste teste și cum vor avea siguranța că acestea nu vor da un rezultat fals pozitiv, ministrul Familiei a răspuns:

”Să știți că pot să intervină și asistenții medicali în multe din unitățile de învățământ. Aceștia există în momentul de față. De asemenea, pot fi implicate și cadre medicale de specialitate, care se află la Direcțiile Generale de Asistență și Protecția Copilului, printr-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării”, a mai precizat Natalia Intotero.

×
Subiecte în articol: Ministrul Familiei consum de droguri
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close