Antena 3 Actualitate Educație Ministrul Liviu Pop vrea să oblige studenţii la buget să lucreze în ţară

Ministrul Liviu Pop vrea să oblige studenţii la buget să lucreze în ţară

de M.Z.    |    22 Noi 2017   •   10:56
Ministrul Liviu Pop vrea să oblige studenţii la buget să lucreze în ţară
Sursa foto: Foto: Agerpres

Ministerul Educaţiei este preocupat de plecarea din ţară, de obicei la muncă în alte state UE, a românilor cu studii superioare şi nu exclude ca, "în măsura în care va fi posibil", să fie puse în dezbatere măsuri care să impună absolvenţilor de studii superioare beneficiari de locuri subvenţionate de la bugetul de stat să lucreze în România o perioadă egală cu cea a studiilor superioare subvenţionate de stat. 

Informaţia apare într-un document parafat şi semnat recent de ministrul Educației, Liviu Pop, potrivit profit.ro

„Apreciez că se poate reglementa un model de contract pe care studenţii care urmează cursuri universitare subvenţionate de stat să-l semneze la începutul studiilor care să prevadă că sunt de acord cu aceste condiţii şi că în cazul în care nu le îndeplinesc vor trebui să returneze fondurile bugetate pentru ei în perioada facultăţii. (...) ", se arată în document. 

Ministrul Liviu Pop precizează că această propunere "se poate materializa doar în cadrul unei propuneri legislative de modificare a Legii educaționale nr.1/2011".
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close