Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Sorin Cîmpeanu: Elevii care anul acesta intră în clasa a IX-a nu vor da Bacalaureat bazat pe competențe

Ministrul Sorin Cîmpeanu: Elevii care anul acesta intră în clasa a IX-a nu vor da Bacalaureat bazat pe competențe

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că prima generație de elevi care, de la intrarea în clasa pregătitoare până la a VIII-a, a învățat pe un curriculum bazat pe competențe, nu va avea Bacalaureat bazat pe competențe, la finalul liceului, în 2025.

Ministrul Sorin Cîmpeanu: Elevii care anul acesta intră în clasa a IX-a nu vor da Bacalaureat bazat pe competențe
de Alexandra Dima    |    14 Iul 2021   •   11:43

Anunţul îi vizează direct pe cei 123.122 de elevi care au susținut anul acesta Evaluarea Națională, un examen bazat pe competențe.
"Cel mai devreme se va intra pe acest sistem din septembrie 2022, dacă legea va fi adoptată în timp util, și atunci din septembrie 2022 vor urma patru ani de liceu și de abia la finalul celor patru ani de liceu va fi acest Bacalaureat care să fie bazat pe competențe", a anunţat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, la Digi 24.

Patru note diferite pentru aceeaşi lucrare de Bacalaureat

În acelaşi context, ministrul Sorin Cîmpeanu a declaarat că a făcut un experiment și a cerut încă două evaluări ale unor lucrări cu note contestate la Bacalaureat. A primit, în unele cazuri, note diferite de la fiecare comisie. Patru evaluări pe aceeași lucrare, patru note diferite, a afirmat ministrul Educației.

"Am făcut un exercițiu și, pe lângă media inițială, pe lângă nota din contestație, am mai cerut o reevaluare în centrul de examen și apoi a patra la centrul național de examinare, să fie făcută de cei care au creat subiectele și baremurile". Concluziile au fost "Triste, patru evaluări pe aceeași lucrare, patru note diferite în unele situații. Nu sunt multe, dar faptul că sunt este un semnal de alarmă, grav, foarte grav". a spus Cîmpeanu.

Există peste 40 de licee din țară, unde niciun absolvent nu a luat Bacalaureatul 2021

"Avem peste 40 de licee și vom face o analiză pe fiecare liceu în parte. Vom vedea care sunt măsurile care se impun", a declarat ministrul Educaţiei, vineri în cadrul unei conferinţe de presă. 

 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu bacalaureat 2025
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close