Antena 3 CNN Actualitate Educație Noua lege a Educaţiei. Se schimbă modul de admitere la liceu!

Noua lege a Educaţiei. Se schimbă modul de admitere la liceu!

Se schimba din nou modul de admitere la liceu. La media de intrare nu se va mai tine cont de media din gimnaziu, a anuntat în urmă cu scurt timp ministrul Educaţiei.

Noua lege a Educaţiei. Se schimbă modul de admitere la liceu!
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Marian Ilie
de Alexandra Dima    |    12 Iul 2022   •   14:39

Copiii care vor fi clasa a VII-a în septembrie anul acesta vor putea să susțină examen de admitere separat pentru a intra la colegiile naționale, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Elevii „vor avea o șansă în plus, aceea de a susține un examen de admitere într-un liceu. Este vorba despre dreptul care se acordă prin această lege colegiilor naționale – urmează să redefinim condițiile necesare dobândirii titulaturii de colegiu național. Colegiile vor avea ocazia să susțină un examen de admitere în liceu sau, altfel spus, aceste licee care au demonstrat și vor demonstra calitatea educației vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere în liceu pentru ocuparea a 90% din numărul de locuri, 10% vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire”, adică prin admiterea care este și acum, spune ministrul.

Dezbatere publică privind noile legi ale educaţiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că au fost transpuse în texte de lege principiile Proiectului "România Educată", iar de mâine vor fi lansate în dezbatere publică cele două proiecte.

"Astăzi 12 iulie, la un an de la prezentarea raportului final al Proiectului România Educată, Ministerul Educaţiei a transpus în texte de lege toate principiile din Proiectul România Educată. Avem două proiecte: unul pentru învăţământul preuniversitar şi altul pentru învăţământul superior. Aceste proiecte de lege au fost elaborate de către Ministerul Educaţiei cu resurse proprii prin consultarea tuturor direcţiilor de specialitate. (...) Ministerul Educaţiei este cel care asumă aceste două proiecte de lege, care începând cu ziua de mâine vor fi lansate în consultare publică pentru o perioadă de 35 de zile, până la data de 17 august, perioadă de consultare în care aşteptăm opinii din partea tuturor celor interesaţi în bunul mers al educaţiei", a spus Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.


 

×
Subiecte în articol: admitere la liceu Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close