Antena 3 CNN Actualitate Educație O elevă la luat nota 1 la Matematică la BAC, iar după contestaţie a avut parte un șoc. Situația este unică

O elevă la luat nota 1 la Matematică la BAC, iar după contestaţie a avut parte un șoc. Situația este unică

O elevă la luat nota 1 la Matematică la BAC, iar după contestaţie a avut parte un șoc. Situația este unică
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Iul 2017   •   13:42

O elevă a Colegiului Național „Elena Cuza“ din Craiova a primit nota 1 la matematică, deși lucrarea ar fi în realitate de 10, anunță conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Respectiva candidată este absolventă a profilului științe ale naturii și are note mari la celelalte probe scrise. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Educației Naționale, eroarea s-a produs în cazul candidatei Andreea Ioana Staicu, care la proba scrisă de la limba și literatura română are 9,05, iar la proba la alegere, susținută la anatomie și fiziologie umană, a obținut nota 10. Inspectorul școlar general spune că eroarea va fi corectată după contestații.

„Am avut de rezolvat situația unei eleve care a fost afișată ca «respinsă», dar aceasta a promovat bacalaureatul cu medie mare. Este absolventă a Colegiului Național «Elena Cuza». În cazul ei, la afișarea inițială la proba de matematică apare ca având nota 1, de fapt este 10. Situația s-a rezolvat. Eleva este promovată, dar în aplicație apare deocamdată afișată ca respinsă. Situația va fi reglată după contestații“, a explicat inspectorul școlar general Monica Sună pentru Gazeta de Sud.

×
Subiecte în articol: contestatie Dolj Craiova nota
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close