Antena 3 CNN Actualitate Educație Profesorii intră în grevă de avertisment de miercuri. Nu vor face ore în intervalul 11:00-13:00

Profesorii intră în grevă de avertisment de miercuri. Nu vor face ore în intervalul 11:00-13:00

Profesorii intră în grevă miercuri, nemulţumiţi că guvernul nu le majorează salariile, aşa cum scrie în lege.

Profesorii intră în grevă de avertisment de miercuri. Nu vor face ore în intervalul 11:00-13:00
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Silvia Preda    |    17 Ian 2022   •   20:34

Timp de două ore, cadrele didactice nu vor intra la cursuri cu elevii. 

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", a declarat luni, la Antena 3, că în intervalul de timp 11:00 - 13:00 nu se vor desfăşura activităţi specifice actului educaţional, dar copiii vor fi supravegheaţi.

Profesorii opresc activitatea între orele 11:00 şi 13:00

"Deciziile revin consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ (...). Aceştia vor lua deciziile care se impun astfel încât să fie respectate drepturile tuturor, adică atât dreptul la grevă al celor care au semnat pentru declanşarea unei astfel de forme de protest cât şi dreptul celor care doresc să îşi desfăşoare activitatea mai departe", a spus Marius Nistor.

"Vom face tot ceea ce depinde de noi ca niciun elev să nu fie afectat, adică siguranţa elevilor să nu fie pusă în pericol", a mai declarat preşedintele Sindicatului "Spiru Haret".

"Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret - organizaţii reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar - au hotărât, în baza rezultatelor referendumului desfăşurat în perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022, declanşarea grevei de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022, cu încetarea lucrului în unităţile şi inistituţiile de învăţământ unde există membri de sindicat ai F.S.E. Spiru Haret şi F.S.L.I., în intervalul orar 11:00-13:00", se arată într-un comunicat comun, transmis sâmbătă.

×
Subiecte în articol: profesori grevă
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close