Antena 3 CNN Actualitate Educație Psihologii arată cum îi pot ajuta părinții pe copii să facă față stresului de la începutul anului școlar: "Pot dezvolta chiar anxietate de a merge la şcoală"

Psihologii arată cum îi pot ajuta părinții pe copii să facă față stresului de la începutul anului școlar: "Pot dezvolta chiar anxietate de a merge la şcoală"

Întoarcerea la şcoală provoacă stres şi anxietate elevilor. Pregătirea copilului nu înseamnă numai cumpărarea ghiozdanului şi a hăinuţelor. Specialiștii îi îndeamnă pe părinți să acorde o atenție sporită stării emoționale a copiilor.

Psihologii arată cum îi pot ajuta părinții pe copii să facă față stresului de la începutul anului școlar: "Pot dezvolta chiar anxietate de a merge la şcoală"
de Mia Lungu    |    07 Sep 2023   •   10:03

Psihologii spun că este important ca unui copil să îi fie acordată atenţie încă de la inceput, să fie ajutat să mearga cu drag la şcoală şi să ştie că sunt şi reguli pe care trebuie sa le respecte, atâta la şcoală, cât şi acasă.

Părinţii trebuie să vorbească cât mai mult cu copiii despre şcoală şi să viziteze împreună unitatea de învăţământ, mai ales dacă există cazuri de bullying, spun specialiştii.

"Este foarte important ca părinţii să-şi cunoască cât mai bine copilul şi să dezvolte împreună cu el strategii de a face faţă stresului, de a face faţă anxietăţii, pentru că poate dezvolta chiar anxietate de a merge la şcoală. Pot învăţa cum să gestioneze un conflict, nişte tehnici de respiraţie, cum să răspundă altfel la frustrare, o nouă modalitate de a răspunde la furie chiar.

Să fim atenţi la nevoile copiilor noştri, să le oferim şi acasă un mediu de siguranţă în care să poată reveni şi unde pot avea încredere să ne spună diverse probleme, diverse lucruri care li se întâmplă la şcoală.", a explicat, la Antena 3 CNN, psihologul Raluca Ștefan.

De asemenea, părinţii trebuie să stabilească anumite rutine pentru şcolari. Este important ca ora de la culcare şi cea la care se trezesc să fie stabile. La fel şi orele de masă, sau de joacă, pentru că acest lucru le dă siguranţă copiilor, atrag atenţia psihologii.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close