Antena 3 CNN Actualitate Educație REZIDENȚIAT 2019. Când va avea loc examenul

REZIDENȚIAT 2019. Când va avea loc examenul

REZIDENȚIAT 2019. Când va avea loc examenul
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    29 Oct 2019   •   15:43

REZIDENȚIAT 2019Plenul Camerei Deputaţilor se va reuni marţi, de la ora 16.00, pentru a adopta proiectul de lege privind Rezidenţiatul, a decis Biroul permanent.

REZIDENȚIAT 2019. Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a precizat, după şedinţa conducerii Camerei, că şedinţa va avea loc de la ora 16.00 pentru a discuta acest proiect, urmând să fie dat şi votul final.

Potrivit proiectului de lege din Camera Deputaților, pentru anul 2019, cifra de școlarizare pentru rezidențiat se aprobă printr-o hotărâre a Guvernului. În plus, această cifră va fi egală cu numărul absolvenților de medicină care au diplomă de licență, potrivit viatamedicala.ro.

O altă modificare importantă arată că admiterea ar putea fi organizată anul acesta în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății. 

REZIDENȚIAT 2019. Examenul de rezidențiat are loc în șase centre universitare din țară: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Concursul se va desfășura sub formă de test grilă cu 200 de întrebări, pe durata a patru ore.

×
Subiecte în articol: examen
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close