Antena 3 CNN Actualitate Educație REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Notele FINALE obținute de elevi la EVALUARE au fost publicate

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Notele FINALE obținute de elevi la EVALUARE au fost publicate

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Notele FINALE obținute de elevi la EVALUARE au fost publicate
23 Iun 2018   •   12:17

EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 - edu.ro. Rezultatele obținute de elevi la examenul de EVALUARE NAȚIONALĂ din 2018, susținute în ȘCOLILE din ROMÂNIA au fost afișate pe evaluare.edu.ro.

Pe evaluare.edu.ro și www.antena3.ro. găsești toate informațiile legate de examenele susținute de absolvenții clasei a VIII-a din ROMÂNIA: subiecte barem și REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018.

REZULTATELE pe fiecare JUDEȚ:

 

- Subiecte și barem Limba și literatura română

- Subiecte și barem Matematică

- Subiecte și barem Limba maternă

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativa a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină EN fără taxă.

Peste 150.000 de elevi au trecut săptămâna trecută prin emoțiile probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții de clasa a VIII-a. Acum vin și rezultatele, care sunt publicate pe evaluare.edu.ro și în centrele de examen. Antena3.ro vă ține la curent cu rezultatele de la Evaluare Națională 2018, afișarea primelor rezultate fiind programată azi, 19 iunie, până în ora 12:00. 

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 23 iunie în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

Ce urmează după ce ai aflat REZULTATELE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2018

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, pe 19 iunie vor fi afișate REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 până la ora 12:00.

Tot pe 19 iunie, între orele 14:00 și 19:00, elevii nemulțumiți de NOTELE obținute la EVALUARE NAȚIONALĂ pot depune contestații.

CONTESTAȚIILE se vor soluționa între 20 și 22 iunie 2018.

Pe 23 iunie 2018 vor fi afișate REZULTATELE FINALE după soluționarea CONTESTAȚIILOR.

În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, "nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii".

ADMITEREA LA LICEU - REPARTIZARE

La sesiunea din acest an s-au înscris peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 - edu.ro publică NOTELE la CAPACITATE. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu. 

MEDIA DE ADMITERE, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la EVALUAREA NAȚIONALĂ susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor 5-8, care are o pondere de 20%.

Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA= 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;

EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

ADMITERE pentru ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL

Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că prima etapă dedicată înscrierii absolvenţilor claselor a VIII-a în învăţământul profesional de stat şi în învăţământul dual, în anul şcolar 2018 - 2019, se va desfăşura în zilele de 15, 18 şi 19 iunie, fiind alocate 38.345 de locuri la nivelul întregii ţări în peste 700 de unităţi de învăţământ. 

Potrivit MEN, sunt 38.345 de locuri pentru învăţământul profesional existente la nivelul întregii ţări, dintre care 5.542 de locuri sunt alocate învăţământului dual. 

În data de 19 iunie, cele peste 700 de unităţi de învăţământ cu ofertă educaţională pentru învăţământul profesional şi dual vor afişa lista candidaţilor înscrişi. 

Candidaţii respinşi în faza de preselecţie vor putea opta în zilele de 21 şi 22 iunie pentru alte unităţi de învăţământ cu ofertă disponibilă. Validarea, la nivelul comisiei judeţene de admitere/a municipiului Bucureşti a tuturor candidaţilor admişi în învăţământul profesional şi dual, are loc în data de 3 iulie. În aceeaşi zi, unităţile de învăţământ vor comunica şi lista candidaţilor respinşi. Locurile rămase libere pentru a doua etapă vor fi anunţate pe 6 iulie. 
 

EDU.RO NU FUNCȚIONEAZĂ mereu

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a precizat săptămâna trecută într-un comunicat remis presei că site-ul www.edu.ro nu poate fi accesat în permanenţă din motive tehnice ce ţin de găzduirea serverului. 

"Din motive tehnice ce ţin de găzduirea serverului, site-ul www.edu.ro nu poate fi accesat în permanenţă", afirmă MEN. 

Aceeaşi sursă arată că organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a nu sunt afectate de această problemă tehnică. 

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close