Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministerul Educaţiei anunţă schimbări referitoarea la funcționarea școlilor de săptămâna viitoare

Ministerul Educaţiei anunţă schimbări referitoarea la funcționarea școlilor de săptămâna viitoare

Au apărut modificări în ceea ce privește funcționarea școlilor de săptămâna viitoare, a anunţat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion.

Ministerul Educaţiei anunţă schimbări referitoarea la funcționarea școlilor de săptămâna viitoare
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2021   •   15:57

Astfel, rata de vaccinare nu va mai fi luată în considerare la nivelul întregii unități, ci pentru fiecare structură în parte.

"Săptămâna viitoare, cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar se vor desfășura în aceleași condiții în care au început după vacanță, cu mici reglaje necesare după prima săptămână. 

Am să dau un singur exemplu. Știți bine că luăm în calcul rata de vaccinare la nivelul unității, însă de săptămâna viitoare am permis unităților școlare să facă separat pe structuri arondate", a anunţat, vineri, secretarul de stat Sorin Ion.

Conform acestuia, numărul de structuri arondate este aproximativ de trei ori mai mare decât numărul unităților de învățământ cu personalitate juridică.

"Dacă înt-o comună, o grădiniță, de exemplu, care are trei angajați, depășește rata de 60% de vaccinare, ea poate funcționa chiar dacă la nivelul întregii unități cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit. 

Avem în vedere lucrurile de la fața locului. Am dat astfel o mai mare autoritate unității de învățământ, luând în considerare efectiv personalul care efectiv merge în acele școli", a adăugat Sorin Ion.

Acesta a spus că, din datele colectate până vineri după-amiaza, din 36 de județe, peste 70% din numărul de unități de învățământ, structuri și cu personalitate juridică, vor începe săptămâna viitoare în sistem față în față.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: şcoli vaccinare
Parteneri
Cod galben de frig și ninsori în aproape toată România!
x close