Antena 3 Actualitate Educație Schimbări în învăţământ. Vacanța din februarie nu va mai fi în același timp pentru toți elevii

Schimbări în învăţământ. Vacanța din februarie nu va mai fi în același timp pentru toți elevii

de Silvia Preda    |    10 Mai 2022   •   17:32
Schimbări în învăţământ. Vacanța din februarie nu va mai fi în același timp pentru toți elevii
Sursa foto: Antena 3

Schimbări importante în învățământ! Vacanța din februarie nu va fi în același timp pentru toții elevii.

Școlile trebuie să decidă în ce interval din februarie vor avea o săptămână de vacanță. Decizia trebuie luată până la 30 mai.

"E vorba de o descentralizare la nivelul fiecărui județ, care poate decide dacă intră în vacanță pe 3, 10, 17 februarie 2023.

Este o măsură care micșorează foarte mult presiunea pe locațiile turistice, rețeaua rutieră. Dorim să fie o uniformizare a acestei presiuni, astfel încât cât mai mulți copii să beneficieze de ceea ce își doresc, sporturi de iarnă, să nu mai fie presiuni asupra locurilor de cazare.

Ministerul Educaţiei anunţă schimbări importante. Aşa vor putea fi notați elevii începând de anul viitor

Decizia urmează să fie luată prin consultare cu părinții, cei implicați în educație, până la sfârșitul acestei luni, și anunțată, în așa fel încât să se știe din mai 2022 când va fi vacanță din februarie 2023.

Semnalele pe care le-am primit sunt bune. Când sunt înțelese argumentele, există un nivel de satisfacție important. Este foarte important să se cunoască structura calendarului anului școlar. La sfârșitul lunii mai va fi cunoscută și dată vacanței din februarie 2023", a declarat la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citiţi şi: Elevii de gimnaziu și de liceu vor studia o nouă disciplină din 2023 | Anunțul ministrului Educației

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close