Antena 3 CNN Actualitate Educație Schimbări radicale pentru elevii claselor V-IX, din 2017. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Schimbări radicale pentru elevii claselor V-IX, din 2017. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Schimbări radicale pentru elevii claselor V-IX, din 2017. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei
09 Oct 2015   •   16:24

Din septembrie 2017, elevii din clasele V-IX vor învăța după programe școlare revizuite la toate disciplinele, a anunțat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Începând cu luna septembrie 2017 va trebui să avem și vom avea, vă garantez acest lucru, indiferent cine va fi la conducerea ministerului, programe școlare revizuite la clasele V-IX integral la toate disciplinele", a afirmat ministrul, întrebat la un eveniment despre o lucrare a scriitorului Mircea Cărtărescu în care apar mai mulți termeni "indecenți", lucrarea fiind pe lista lecturilor obligatorii la liceu.

Ministrul a adăugat că până în ianuarie 2016 trebuie finalizate planurile cadru pentru programele școlare de la clasele V-XII, prioritate având cele pentru clasele V-IX.

"Vom stabili procentul între orele alocate trunchiului comun (discipline obligatorii) și orele alocate curriculumului la dispoziția școlii. Pasul doi — numărul de ore total pe săptămână, pasul trei — disciplinele care vor face parte din programa școlară, inclusiv de clasa a IX-a. După care se va trece în perioada ianuarie 2016 — noiembrie 2016 la revizuirea programelor școlare, inclusiv a lecturilor obligatorii la română la clasa a IX-a", a afirmat ministru.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu ministrul educatiei elevi
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close