Antena 3 CNN Actualitate Educație Prima şcoală pentru copiii supradotaţi din România

Prima şcoală pentru copiii supradotaţi din România

În Romania, 1 din 6 copii este supradotat. Vorbim de peste o jumătate de milion de astfel de copii, însă cei mai multi nu reuşesc să-şi atingă potenţialul maxim deoarece sistemul educaţional este învechit şi neperformant, iar societatea nu le oferă şanse reale.

Prima şcoală pentru copiii supradotaţi din România
de Georgiana Adam    |    10 Feb 2021   •   14:10

România se află în topul ţărilor europene care exportă masiv inteligenţă. Situaţia s-ar putea schimba însă odată cu apariţia primei școli pentru copiii cu abilităţi înalte, Romanian Gifted School.

Simona Mitrea şi Alina Sluser, iniţiatoarele proiectului

Ele speră că astfel vor reuşi să pregătească aici viitoarea elită a României.

''Muncim la acest proiect de zece ani şi, pentru părinţii care de-a lungul timpului au participat în programele noastre care erau programe gândite după şcoală, la momentul acela, foarte mulţi spuneau ''şi noi ce vom face cu ei la şcoală, că până la urmă presiunea vine de acolo. Lucrând cu echipe de psihologi, am decis în urmă cu doi ani, că momentul anului 2020 este momentul în care vom marca deschiderea primei şcoli dedicate special acestor copii. În plină pandemie, toată lumea s-a uitat un pic surprinsă la noi, dar suntem bine, rezistăm. Numărul de copii creşte, solicitările vin către noi, pentru că suntem într-o perioadă de înscriere pentru următorul an

Cum se face înscrierea la Romanian Grifted School

Se face o evaluare psihologică într-o primă etapă care testează şi parametrul cognitiv şi parametrul emoţional şi comportamentul copilului, deci la 360 de grade şi în funcţie de ceea ce copilul obţine acolo pritnr-o analiză de data aceasta calitativă, că ne interesează de exemplu ce stă în spatele notei 10 sau notei 5, cât efort, câtă capacitate are copilul şi atunci, în funcţie de analiza care se face cu specialistul, copilul intră sau nu în procesul noastru de şcoală'', a spus Simona Mitrea, fondatoarea Romanian Grifted School.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close