Antena 3 CNN Actualitate Educație Școlile cu procent de vaccinare 100% ar putea să solicite prezență fizică 100% indiferent de scenariul în care funcționează

Școlile cu procent de vaccinare 100% ar putea să solicite prezență fizică 100% indiferent de scenariul în care funcționează

Școlile cu procent de vaccinare 100% ar putea să solicite prezență fizică 100% indiferent de scenariul în care funcționează, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferinţe.

Școlile cu procent de vaccinare 100% ar putea să solicite prezență fizică 100% indiferent de scenariul în care funcționează
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    27 Apr 2021   •   12:29

Marţi, 27 aprilie, la Conferinţa "Vaccinare şi testare pentru învăţare!" organizată la Iaşi, Sorin Câmpeanu a ridicat în discuţie ideea redeschiderii totale a şcolilor cu toţi angajaţii vaccinaţi.

"Dacă vor exista școli cu procent de vaccinare 100%, acestea cred eu că ar putea să solicite celor care au competențe de a se pronunța asupra solicitării de prezență fizică 100% indiferent de scenariul în care funcționează acea școală", a declarat în această dimineață ministrul Sorin Cîmpeanu.

"Ne gândim să luăm în calcul acele școli în care vaccinare este realizată sută la sută.

Ne gândim să luăm în calcul persoanele cu contraindicații medicale, dar cu această excepție dacă vor exista școli cu procent de vaccinare 100% acestea cred eu că ar putea să solicite celor care au competențe de a se pronunța asupra solicitării de prezență fizică 100% indiferent de scenariul în care funcționează acea școală.

Este un element care ar ajuta foarte mult la recuperarea pierderilor suferite de către toți elevii, pierderi mari și mai cu seamă pierderi neuniform repartizate", a declarat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: Elevii ar putea face ore de recuperare în timpul vacanței de vară

De asemenea, ministrul Educaţiei a explicat că elevii ar putea să recupereze orele de curs în timpul vacanței de vară.

Însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să accepte și părinții.

Totodată, elevii au pierdut mult din predarea online, după un an de pandemie, subliniază Sorin Cîmpeanu.

×
Subiecte în articol: şcoală vaccinare educatie Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close